Mesec marec je bil pri Sončkih zelo pester. Ta mesec obeležujemo mesec družin, zato smo se tudi v naši skupini veliko pogovarjali o naših družinah. Prinesli smo fotografije svoje družine in jo potem na izdelanem plakatu ponosno predstavili svojim prijateljem. Vsak je narisal svoje starše, brate, sestre in nastale so čudovite umetnije, ki krasijo našo igralnico.

Ker se je pomlad začela prebujati, smo pomlad prinesli tudi v našo igralnico. Izdelovali smo rože iz barvnega papirja in izdelali skupinsko sliko cvetočega travnika. Veliko časa smo preživeli v naravi, prepevali pesmice, se naučili prstnih iger, deklamacij in rajalnih ter gibalnih iger.

Ker se je bližal materinski dan, smo za mamice pripravili presenečenje: izdelali smo ogrlice, ki smo jih okrasili in pobarvali. Tudi na atije nismo pozabili, saj smo za njih pripravili pesmico o očku. Naučili smo se deklamacijo Mama v vrtcu in komaj čakali, da jo bomo lahko povedali mamicam.

S starši smo popoldne obiskali mladinski oddelek Valvasorjeve knjižnice, kjer sta prijazni knjižničarki staršem predstavili včlanitev v knjižico, otrokom pa pravljico “Bravo, putka!” Nato smo staršem povedali dve deklamaciji in nagradili so nas z aplavzom. Ponosno smo staršem izročili izdelana darila in si še ogledali razstavljene knjige.

Pred nami pa je bil še en velik izziv. Pripravljali smo se na nastop ob materinskem dnevu, ki smo ga imeli v večnamenski dvorani v Velikem Podlogu. Pripravili smo deklamacijo “Križ-kraž” in zaplesali ob pesmi “Ob bistrem potoku je mlin”. To je bil naš prvi nastop pred veliko publiko, zato smo se na nastop še posebej pripravljali. Bili smo ponosni, saj smo bili deležni velike pohvale. Obljubili smo, da bomo kmalu pripravili še kak nastop.

Obiskali so nas otroci iz skupine Kresničke in nas razveselili z dramatizacijo “Ogledalce”. Z zanimanjem smo jih gledali in poslušali, saj je med njimi nastopilo tudi nekaj naših bratcev in sester.

Tudi na naše zdravje nismo pozabili. Pridno smo umivali zobe in ko nas je ponovno obiskala zobna miška, nam je podelila štampiljke za lepo umite zobe.

Še naprej smo pridno brali, se veliko igrali, uživali na svežem zraku ter praznovali dva rojstna dneva.

Mesec pa se je zaključil s pripravo na Veliko noč, ko smo z Nikino babico iz kvašenega testa izdelali gnezda, v katera smo potem vstavili jajce.