![teden_otroka_pika_2014_06 teden_otroka_pika_2014_06](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/teden_otroka_vrtec_pika_nogavicka_2014/teden_otroka_pika_2014_06.jpg)
![soncki_maj_12 soncki_maj_12](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/soncki_maj_2015/soncki_maj_12.jpg)
![roj_dan_sara_6_02 roj_dan_sara_6_02](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/rojstni_dan_sara_06_2015/roj_dan_sara_6_02.jpg)
![soncki_november_2015_03 soncki_november_2015_03](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/soncki_november_2015/soncki_november_2015_03.jpg)
![nerezine_svn4_2016_dan4_05 nerezine_svn4_2016_dan4_05](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/nerezine_svn_2016_dan4/nerezine_svn4_2016_dan4_05.jpg)
![kros_obcinsko_22_3_2017_04 kros_obcinsko_22_3_2017_04](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/kros_obcinsko_2017/kros_obcinsko_22_3_2017_04.jpg)
![dav dav](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/stari_predmeti_slike_dec_2017/stari_predmeti_slike_dec_2017_02.jpg)
![vikend_malo_drugace_2018_10 vikend_malo_drugace_2018_10](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/vikend_malo_drugace_2018/vikend_malo_drugace_2018_10.jpg)
![portreti_april_2020_26 portreti_april_2020_26](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/portreti_april_2020/portreti_april_2020_26.jpg)
![male_sive_celice_2019_2020_02 male_sive_celice_2019_2020_02](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/male_sive_celice_2019_2020/male_sive_celice_2019_2020_02.jpg)
V petek, 16. 10. 2015, smo obeležili svetovni dan hrane.
Vsi učenci so malicali v jedilnici. Za malico so imeli učenci na voljo tri vrste salame, sira in kruha. Zraven smo ponudili še narezan paradižnik in papriko ter čaj. Učenci so si sami izbrali, kaj in koliko bodo pojedli.
Želimo pohvali učence, ker so se ravnali po bontonu pri jedi in da so si na krožnik dali toliko, kot so vedeli, da bodo pojedli. Ostankov hrane in odpadkov je bilo zelo malo. Če bi bilo tako vsak dan, ne bi v Sloveniji zavrgli okoli 55 kg hrane letno na prebivalca. Vsi skupaj smo pokazali in dokazali, da se na področju zavržene hrane lahko še privarčuje.
Prizadevamo si, da bi bilo čim manj ostankov hrane v šoli, pa tudi doma.
Helena Bizjak