![slikarka_15 slikarka_15](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/slikarka_v_vrtcu_marec_2015/slikarka_15.jpg)
![generacija007_19 generacija007_19](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/valeta_2016/generacija007_19.jpg)
![svn_9_razred_dan2_2019_02 svn_9_razred_dan2_2019_02](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/svn_9_razred_dan2_2019/svn_9_razred_dan2_2019_02.jpg)
![pot_knjige_2019_05 pot_knjige_2019_05](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/pot_knjige_2019/pot_knjige_2019_05.jpg)
![prva_pomoc_okt_2019_06 prva_pomoc_okt_2019_06](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/prva_pomoc_okt_2019/prva_pomoc_okt_2019_06.jpg)
![svn_2-razred_2019_dan2_13 svn_2-razred_2019_dan2_13](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/svn_2-razred_2019_dan2/svn_2-razred_2019_dan2_13.jpg)
![svn_3-razred_2sk_2019_dan2_06 svn_3-razred_2sk_2019_dan2_06](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/svn_3-razred_2sk_2019_dan2/svn_3-razred_2sk_2019_dan2_06.jpg)
![dan_sam_in_enot_vp_dec_2019_04 dan_sam_in_enot_vp_dec_2019_04](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/dan_sam_in_enot_vp_dec_2019/dan_sam_in_enot_vp_dec_2019_04.jpg)
![IMG20231212135622 IMG20231212135622](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/voscilnice_dec_2023/IMG20231212135622.jpg)
![planinski_dan_jurciceva_pot_2020_18 planinski_dan_jurciceva_pot_2020_18](https://os-leskovec.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/3066/files/planinski_dan_jurciceva_pot_2020/planinski_dan_jurciceva_pot_2020_18.jpg)
V petek, 16. 10. 2015, smo obeležili svetovni dan hrane.
Vsi učenci so malicali v jedilnici. Za malico so imeli učenci na voljo tri vrste salame, sira in kruha. Zraven smo ponudili še narezan paradižnik in papriko ter čaj. Učenci so si sami izbrali, kaj in koliko bodo pojedli.
Želimo pohvali učence, ker so se ravnali po bontonu pri jedi in da so si na krožnik dali toliko, kot so vedeli, da bodo pojedli. Ostankov hrane in odpadkov je bilo zelo malo. Če bi bilo tako vsak dan, ne bi v Sloveniji zavrgli okoli 55 kg hrane letno na prebivalca. Vsi skupaj smo pokazali in dokazali, da se na področju zavržene hrane lahko še privarčuje.
Prizadevamo si, da bi bilo čim manj ostankov hrane v šoli, pa tudi doma.
Helena Bizjak