Topli sončni žarki v pozni jeseni so nas vsakodnevno zvabili v naravo. Strokovne delavke smo načrtovane aktivnosti izvajale na igrišču in v bližnji okolici vrtca. Tako so se otroci iz skupin Mavrica in Kamenčki naužili svežega zraka in sončnih žarkov.

V tednu otroka smo pripravile lutkovno igrico RAZBITA BUČA, ki je otroke popeljala v svet domišljije. Vestno so pomagali pri izrezovanju in čiščenju buč za predstavo ter si ob tem prepevali pesmi o nastopajočih živalih. Izdelali so si lutke, razdelili vloge in dramatizirali vsebino. Lutkovno animacijo so si ogledali tudi otroci iz enote Lumpek, Vila, Pika Nogavička in Vila.

Na igrišču smo imeli kostanjeve piknike, kjer smo se sladkali s kuhanim in pečenim kostanjem. Okoli posode s kostanjem je bil pravi živ žav. Otroci so urili prstne spretnosti  z ruženjem fižola ter ličkanjem in ruženjem koruze. Na poljski poti smo opazovali spravilo jesenskih pridelkov in brezskrbno tekali ter se lovili.

Dogajanje smo zaključili s peko palačink. V igralnicah so otroci pripravili maso za palačinko. Odhiteli smo na igrišče, kjer smo na toplem sončku in vroči ponvi spekli veliko palačink. Omamen vonj se je razširil po Velikem Podlogu in naznanjal sladke radosti.

Zapis pripravila: Maja Tomažin